AI

Tady AI

Midjourney zdarma – mobilní aplikace, dvojnásobný bonus a víkendové slevy

Odkazy v článku odkazují na příslušnou část videa. Při čtení můžete otevřít video pro “náhled” přesně v tom čase, ke kterému text odkazuje.

V tomhle krátkém videu vám prozradím několik způsobů, jak z Midjourney vymáčknout ještě o něco víc, než očekáváte. První tip je pro každého, kdo by si chtěl vyzkoušet Midjourney na chvíli úplně zadarmo. A pak něco pro platící uživatele na téma: jak si za svoje peníze užít třeba dvojnásobek generovacího času, než kolik platíte.
Tyhle vychytávky tu nebudou věčně, takže sledujte video až do konce, ať se o nic nepřipravíte.

Vyzkoušet si Midjourney zadarmo už tu bylo v začátcích, každý se mohl zaregistrovat a zadarmo si vygenerovat nějaké omezené množství obrázků. A Midjourney byla taková bomba, že to nemalé množství lidí zkoušelo znovu a znovu s novým emailem, takže to v Midjourney zatrhli. Nicméně.
Midjourney se dá používat i jako aplikace v telefonu a při nové registraci máte 20 generací zdarma. Každé generování znamená 4 obrázky, takže můžete zdarma vygenerovat až 80 obrázků. A i v aplikaci existují všechny funkce jako Upscale, Zoom, Pan nebo Region pro Inpainting.
Lze si zde prohlížet obrázky ostatních a použít je pro nové generování, stejně jako na webu Midjourney.
Aplikace má také podobné nastavení jako web, ikonky pod promptem vám umožní nastavit si základní parametry a také vybrat jiný model – Midjourney verze 6, 5 nebo 4. Můžete tedy generovat i fotorealistické obrázky, nejen anime, ke kterému je niji verze Midjourney původně určena.

V apce vidíte, že je tu jedno měsíční předplatné navíc – Mini. Na rozdíl od webového Midjourney si můžete zvolit i 80 obrázků měsíčně, já je mám za 4,89 liber, vy to budete mít v korunách nebo eurech, podle toho, kde je váš telefon doma. Vypadá to, že cenově je to polovina nejmenšího webového Basic, což je 10 USD. Za tuhle cenu máte v Basic 200 generací, zatímco v Mini je za poloviční cenu pouhých 80 generací.

Pro ty, kteří si chtějí Midjourney jen vyzkoušet je to podle mě dobrá příležitost.

A teď něco zajímavějšího pro ty, kteří už Midjourney znají.
V mém předchozím videu o Midjourney personalizaci jste mě viděli hodnotit obrázky, protože se tímto způsobem dá vytrénovat něco jako vlastní model, který ví, co se líbí zrovna mně, nebo vám.
Hodnocení párů obrázků je dlouhodobě jeden z úkolů, kterými si můžete vydělat další generování navíc, nad rámec vašeho měsíčního poplatku. Mě ani nenapadlo to zmiňovat, protože je to jednak docela dlouho známá funkce, a jednak, Midjourney Discord server má více jak 20 milionů uživatelů, a kdykoli se podíváte, vidíte, že je jich víc jak milion online. To asi nebude příliš pravděpodobné, že se člověk dostane mezi 2000 nejaktivnější klikačů na obrázky, že ne?
No, mýlit se je lidské, berte to jako důkaz toho, že existuju a jsem živý člověk a ne výplod nějaké velmi pokročilé umělé inteligence. K mému velkému překvapení mám za oba dny, kdy se mi v rámci natáčení k videu o personalizaci chtělo klikat na obrázky, hodiny zdarma! Gratuluju si!
A protože nechci šířit nějaké dezinformace, pochopitelně mě okamžitě napadlo to vyzkoušet ještě jednou, a dokázat si, a vám, že to nebyla náhoda. A nebyla. I třetí den mého hodnocení obrázků vedlo k dalšímu bonusu. Celkem tedy dvě stě zaplacených hodin a za každý den dalších 36 minut extra. Vidíte Ranking count, podle mě to je počet zhodnocených obrázků, první den to bylo jen něco málo přes 200, druhý den přes 300. A třetí pokusný den něco přes 500 obrázků, jen tak pro jistotu.
Celkem tedy za tři dny klikání něco přes 100 hodin navíc, víc jak 150 % mého původního plánu.
Opět budu jako v každém videu opakovat, že tohle nemusí fungovat navždy a rozhodně vám nezaručím, že to bude fungovat pro vás, váš počet obrázků v ten den, kdy to zkusíte. Všechny moje pokusy proběhly ve všední den, troufám si tvrdit, že o víkendech může být větší konkurence klikačů. Nicméně, hodně štěstí, pokud to budete zkoušet.

Další tip na minuty zdarma je druhý úkol v Tasks, jak vidíte. V sekci Surveys se můžete zúčastnit demografického výzkumu. Midjourney se zajímá o vaši osobu, a ano, znamená to odpovědět na otázky ohledně vašeho vzdělání, původu, pohlaví, genderu, věku a dalších vašich velmi osobních údajů. Než někteří experti začnou zvracet do komentářů, tak si ve vlastním zájmu připomenou, že jim nikdo nedrží pistoli u hlavy, aby něco vyplňovali, a je to dobrovolné a pěkně odměněné. Pokud se i přes tento fakt najdou jedinci zvracející v komentářích, budou také odměněni, mnou a ne pěkně.

Pro ty ostatní normální jen zmíním, že mi za to přistálo dalších 120 minut, tedy, dvě hodiny generovacího času… Co s tím budu dělat? Nevím. Nepotřebujete něco …eee… vygenerovat?

Pokud ještě pořád nemáte dost, já už teda jo, tak jen připomenu jednu akci z minulosti. Prvního června, to byla sobota, se v Midjourney rozhodli, že o víkendu se generuje s 20% slevou, protože asi bude nějak volněji na serverech. A protože jsou v Midjourney dobráci od kosti, tak nechají nadbytečnou, a asi někde v serverovnách stejně už předplacenou, kapacitu uživatelům. Nedozvěděli jste se to nijak jinak, než že jste se podívali na Discord. Žádný email, nic na webu, nic na sociálních sítích. Ano, vím to jistě, mé oko to zaregistrovalo a zkontrolovalo.
A proč by vás to mělo zajímat teď, o měsíc a půl později? Tak, je teplo, prázdniny, lidi se cachtají ve vodě a jezdí po dovolených… Tedy pravděpodobnost, že taková situace může znovu nastat je velmi pravděpodobná nejspíš právě teď někdy.
Pokud se tedy zrovna neválíte na pláži, případně vám po relaxu v teplých krajích docházejí finance, možná je správný čas zaparkovat u Midjourney a trochu pohnout myší, občas u toho udeřit do klávesnice a radovat se z ušetřených drobáků. Protože dobrá hospodyňka… až se ucho utrhne.
A pro ty, kterým urputné třicítky (a tím myslím vysoké letní teploty) ještě úplně nerozpustily mozek, bude v příštím videu zase něco intelektuálně náročnějšího.