AI

Tady AI

Konec AI videa zdarma? HailuoAI trial verze

A máme po žížalkách! Video generátor od Minimaxu s čínským jménem Hailuo, co se bojím vyslovit, ale asi se čte asi nějak jako [haló,] přidal před pár dny novou funkci img2vid, tedy vytvoření videa z obrázku. A dnes se objevilo upozornění, že vše bude brzo placené. Prý máme poslední tři dny na to generovat videa zdarma, takže honéééém rychle, běžíme a dojíme čínské servery jak to jde!
Co se děje, co je nového a co můžete právě teď s Hailuo dělat?
Tady je takový rychlý přehled.
Na rozdíl od mého předchozího videa, celé uživatelské prostředí je vylepšené, mně se přepíná automaticky do angličtiny, není potřeba po paměti klikat na čudlíky s asijskými znaky.
Už asi před týdnem se objevila možnost přihlášení se s Google účtem a upozornění, že pokud se nepřihlásíte, tak vaše stará videa zmizí v nenávratnu. Toho se neb ojíte, protože jste přemýšliví a vše jste si hned po vygenerování ukládali k sobě, to dá rozum.
Za Hailuo sice stojí Alibaba a Tencent, velké a mezinárodně známé společnosti, ale přesto počítejte s tím, že nejspíš odevzdáváte svůj email čínské lidové vládě ke kontrole. Já osobně používám na tuhle legraci záložní, na žádné jiné služby, a rozhodně na žádné platební metody, nenavázaný Google účet.
Před dvěma dny se Hailuo pochlubilo nabídkou img2vid, a za mě osobně, to je pecka. Nejen že ve svém promo videu představili různé možnosti, jak pracovat s objekty v obrázku, ale ta kvalita výstupů je opravdu výrazně v čele současných možností.
V promo videu vidíte, že postavy mohou vcházet a přemisťovat se po videu, a že z textového promptu můžete změnit celou scénu.
Já už dva dny aktivně generuju, protože pro moje zamýšlené video jsou výsledky naprosto luxusní. A co víc, dostávám lepší výsledky když prompt píšu v češtině, než když ho píšu v angličtině. A rozhodně to teda nebude mojí znalostí angličtiny.
Jak vidíte, moje obrázky, generované v Midjourney, mají specifický styl, takže má očekávání byla velmi nízko. Ale to, co z toho Hailuo dokáže, je překvapivě kvalitní. Postavě se zavřenýma očima si ty oči vymyslí a hýbe s nimi, mluvení vypadá velmi dobře, a pokud je jasný, třeba barevný rozdíl mezi pozadím a popředím, výsledek je výborný.
Postava je konzistentní celou dobu a vůbec to nelze srovnávat s jinými open-source generátory videí, které vám po čtyřech sekundách degradují i realistickou postavu do chuchvalce digitálního abstraktna, divoce se zmítající v poslední křeči.
Generování trvá nehorázně dlouho, takže ho provozujete jen tak mimochodem u něčeho jiného, a jen se zoufale díváte na počty lidí ve frontě před vámi a nekonečné minuty zbývající do kýženého rozhýbání vašich pixelů.
Dnešní novinka nám přidala mušličky. Jedno video je za třicet mušlí, ale jak vidíte, jsme ve třídenním Trialu pro nové uživatele, ano, to jsem i já po více jak 70 videích ze včerejška.
Vpravo nahoře mám nekonečno mušliček, ty tam dle pokynů budou následující tři dny, kdy můžu generovat co to dá.
Pak se můj účet přesune na Free Plan. Co v něm bude, těžko říct, zatím to vypadá, že za každodenní se přihlášení budou nějaké kredity, a možnost mít až 3 prompty ve frontě.
Předplatné za 9.99 USD měsíčně vám přinese 1000 kreditů. To je číslo s mnoha nulami, ale dnešní mušlička signalizuje, že jedno zmáčnkutí stojí 30 kreditů, takže měsíční kredit znamená 33 videí o délce 6 sekund, celkem asi 3,3 minuty videa měsíčně.
Jak vidíte v mém účtu, to progenerujete za odpoledne, i s čekáním ve frontě.
Budu srovnávat se současnou špičkou, což je RunwayML, který v nejnižším měsíčním předplatném za 15 USD nabízí 125 sekund, tedy asi dvě minuty videa. Což je cena výrazně vyšší, ale za to celý Runway nabízí mnohem komplexnější možnosti jak s videem pracovat.

Hailuo vám umožňuje nakupovat kredity navíc, což je logické, zejména po mém předchozím matematickém okénku. Za 5 USD koupíte 500 kreditů, tedy zhruba 16 generování videa o délce 6 sekund.
Platit lze přes Google Pay, což znamená, že číslo vaší platební karty nevidí nikdo jiný než Google a považuju to za relativně bezpečný způsob platby.
Airwallex, který platební bránu zajišťuje, je firma založená v Austrálii, se sídlem v Singapuru a s licencí poskytovat bankovní služby v Evropě. Dá se to tedy brát jako každá jiná platba online, buďte obezřetní tak jako jste vždycky, když platíte online.
Ty ostatní platební metody asi nikdo z vás nemá, já taky ne, takže není co komentovat.

V tuhle chvíli tedy máme 3 dny neomezeného generování, a pokud jste ho ještě nezkusili, určitě si udělejte čas. Možná jsou to 3 dny jen pro mě, vy to můžete mít jinak. A celé to může být úplně jinak než říkám.
Promptovat můžete i v češtině, ve frontě máte 3 joby, můžete použít obrázek o velikosti maximálně 20 MB, v poměru stran mezi 5:2 a 2:5, s kratší stranou alespoň 300 pixelů.
Automaticky je nastaveno vylepšení promptu, to je ta malá tužka před tlačítkem s mušličkou.
Chcete-li napsat dlouhý, velmi popisný a přesný prompt, tak tohle vylepšení kliknutím vypněte.

Nic víc zde nenajdete, další funkce se dají očekávat, ale bez placení si je možná nevyzkoušíme.
Kvalita videa z obrázku je podle mě fantastická, a rozhodně řadí Hailuo mezi ty nejlepší generátory videí, které jsou po právu zpoplatněné.
Máte-li čas a potřebujete-li nějaká generovaná videa, berte, dokud Hailuo nabízí…