AI

Tady AI

Leonardo má narozeniny

LeonardoAI má první narozeniny a celý tento týden vám dává možnost vyzkoušet jejich originální „alchymii“ zdarma. Alchemy je funkce vylepšující kvalitu vašich obrázků při jejich generování a běžně je k dispozici pouze pro uživatele, kteří si platí nějaký měsíční plán.
V Leonardu máte 150 tokenů k použití každý den, když je vyčerpáte, můžete si koupit nové, nebo počkat na resetování v průběhu noci. Na tomto kanále najdete už dva starší návody jak s Leonardem pracovat, takže udělám jen krátkou ukázku generování obrázku a pak jeho převedení na video, což je novější funkce, a funguje skvěle.
Alchemy zapnete tady vlevo v nastaveních, nechávám model Leonardo Vision, měním styl na filmový a chci nějaký negativní prompt. V promptu pozitivním je fotka zblízka, nádherná žena v dešti, dešťové kapky padají okolo, na její tvář, a několik dalších magických slov na vylepšení výsledku. Vidíte, že generování jednoho nebo dvou malých obrázků s využitím Alchemy je za 16 tokenů, bez Alchemy by to bylo za pouhé 4 tokeny nebo 2 za jeden obrázek.
Dostávám velmi slušnou fotku ženy v dešti. Nicméně je to malá fotka. Mně to nevadí, protože z ní chci udělat i video. Lze to přímo z vygenerovaného obrázku, nebo z vaší vlastní galerie, pokud chcete pracovat s nějakým starším obrázkem. Tlačítkem Image2Motion otevřu nastavení… Není jich moc, jen to, jak moc pohybu v obrázku chci. Vybírám 7, protože čím víc pohybu, tím větší problém s tím generátor má a tím horší bude výsledek. A od toho tu jsem, zkoušet, jak dobře nás stroje umí oklamat.
Protože tu video dělám poprvé, dostávám upozornění, že generování videa můžu sledovat ve vlastním feedu. A než se tam doklikám, video je hotové. A to je velmi slušný výsledek.
Já chci ještě vyzkoušet, jestli lze obrázek zvětšit a udělat z něj větší nebo lepší video. Nedělám si iluze, ale Upscaluju pomocí Alchemy Upscaleru, jen lehce, aby se generoval obrázek co nejvíc podobný tomu původnímu.
Bude mě to stát dalších 8 tokenů. Ujišťuju se, že budu dělat video opravdu z toho upscalovaného obrázku, a ne z originálu… A opět nastavení videa, tentokrát vybírám Motion Strength 8 a utrácím dalších 25 tokenů za video.
Trvalo to okolo 40 sekund a 8 už je příliš mnoho pohybu, 7 bylo lepší. Samozřejmě záleží na motivu… Obě videa mají stejnou velikost v pixelech a stejnou datovou kvalitu.
Obě videa si stahuju a tady jsou ve zvětšené velikosti na celou obrazovku, nejsou nijak dále upravené, ani upscalované.

Leonardo AI je špička mezi generátory obrázků online, je postavené na Stable Diffusion, kterou si vývojáři sami upravují a přidávají různá vlastní vylepšení.
Na vyzkoušení Alchemy zdarma máte čas do 28. ledna, a dva obrázky generované zároveň s Alchemy vás budou stát 16 tokenů.