AI

Tady AI

Midjourney zdarma pro všechny

Midjourney ohlásilo několik novinek a tou nejdůležitější je asi to, že se vrací trial zdarma. Co to znamená a co ještě je nového?
Od samého začátku existence Midjourney tu byla možnost si vyzkoušet pár obrázků zdarma. Ta byla loni zrušena, údajně protože všichni jen zkoušeli a nikdo neplatil. Jediný způsob, jak vygenerovat obrázky zdarma bylo 20 pokusů v mobilní apce Nijijourney, návod na její použití najdete v mém dřívějším videu.
A teď je trial verze zpět, a co víc, už nemusíte na Discord! Možnost generovat obrázky ve webovém prostředí je teď otevřená pro všechny, od samého začátku používání Midjourney. Vyzkoušejte to hned, protože oficiální ohlášení říká, že trial tu nebude napořád.
Pokud jste se někdy v minulosti do Midjourney přihlásili, a máte v něm nějaké historické obrázky, můžete se přihlásit na web se svým Discord účtem, a uvidíte na webu své staré obrázky, které si zde můžete stáhnout, nebo dál zpracovávat.
Úplně noví uživatelé se mohou přihlásit s Google účtem nebo Discord účtem. Na webu pak můžete spojit Google i Discord účet dohromady.
Jak vidíte, já použiju úplně nový účet, ve kterém nic není.
Většina z vás asi bude chtít vyzkoušet Midjourney magii, tedy nějaké jednoduché prompty, které si Midjourney interpretuje po svém. Digitální obrázek skvělého promptu. Přidávám –stylize 600, ať dostanu různorodé výsledky.
A tohle je typické Midjourney, je to cool, má to styl, sice nevím, co chci, ale z pár náhodných slov v promptu dostanu něco esteticky uspokojivého.
Pochopitelně když nevíte co, můžete ukrást nějaký prompt mně. Tady jsou dovolenkoví psové, a i jako naprostí nováčci můžete bez personalizace dostat roztomilé čumáčky.
Můžete vyzkoušet prompty se Style Reference. Tedy buď k promptu přidáte –sref random nebo –sref a nějaké náhodné, nebo pečlivě vybrané číslo, tady vidíte –sref 4294967294. Nejvyšší možné číslo je tady tohle: –sref 4294967295
Předpokládám, že zkušení uživatelé to znají, ale pro ty nové to zopakuju. Každé z těchto čísel je něco jako Seed stylu, je to samostatný vizuální styl, který bude jednotný napříč všemi vašimi prompty. Protože těch možností je tolik, pochopitelně už mnoho lidí napadlo je archivovat, někteří se je dokonce snaží prodávat. V popisu videa najdete několik odkazů na weby s ukázkami těchto stylů, jako třeba Style Safari, Sref Hunter a podobně. Vidíte zde obrázky vygenerované s tímto stylem, pokud se vám styl líbí, zkopírujete si číslo a použijete ho v promptu.
I jako úplně noví uživatelé můžete používat personalizaci. Jednou možností je použít personalizaci někoho jiného. Tady vidíte moje kódy, zkouším generovat neonového kluka s mojí první personalizací a poté stylizovaného motýla s mojí novější personalizací. Vidíte, že dostanete zhruba stejné výsledky jako dostanu já ve svých promptech.
Můžete si pochopitelně vyzkoušet udělat i svoji vlastní personalizaci. Já tady zkouším vytvořit nějaký jiný styl, než na mém placeném účtu, hodnotím něco přes 200 párů obrázků, snažím se jít cestou realistických fotografií… A druhý den zkouším –p a naskakuje tam automaticky nějaký nový kód, takže i jako nováček můžu vytvořit svojí vlastní personalizaci. Mým záměrem byl odlišný styl než mám na mém hlavním účtu a tady je vidět, že je to opravdu výrazně jiné než moje obvyklá personalizace.
Ještě srovnám stejný prompt bez personalizace.
A vyzkouším předchozí prompt s mojí novou personalizací, je to výrazně realistické, doplněný neony z promptu.
I s úplně novým účtem máte přístup ke všem funkcím. Tedy i k novému webovému Editoru, a ten je podrobně rozebrán v mém minulém videu, odkaz najdete tady ve videu a dole v popisku, určitě se nejdřív podívejte, co všechno se dá dělat s Midjourney na webu.
Midjourney má do budoucna velké plány na nové verze, video a další větší či menší vylepšení. Zároveň je jasné, že konkurence nespí, objevují se nové a nové nástroje a weby a modely… Je to důvod, proč Midjourney znovu otevírá trial a snaží se nalákat nové platící uživatele? Co se děje jinde, na to se podíváme v příštím videu.