AI

Tady AI

Minimax – Generujte videa ZDARMA a neomezeně

Zapomeňte na Sora, je tu Minimax. Vy jste na Sora už určitě zapomněli, protože Sora měl být bombastický neuvěřitelný generátor videí od OpenAI, který ale nikdo nikdy neviděl a který neexistuje. Jediná příležitost, kdy se o Sora mluví, je když někdo vydá podobně kvalitní generátor videí. Od chvíle, kdy se bajka o Sora objevila, zatímco Sora se nikdy neobjevila, se to stalo už asi pětkrát.
No a teď je to tu zase. Minimax je nový čínský web, který nabízí generátor videí, hudby, chatbota a generátor mluvené řeči. Mluvená řeč je pro většinu z nás asi nepoužitelná, generátor hudby i chatbot rovnou žádá registraci, a světu zůstává zdarma i bez registrace otevřené jen generování videa z textového promptu. To platí dnes, v den vydání videa. Jistě se to brzo změní, já za to fakt nemůžu a až se to stane, vážně s tím já nemůžu nic dělat. Ne, ani váš palec dolů na tohle video to nezmění.
Na adrese, kterou vidíte, protože se ji neodvažuju přečíst, a taky ji najdete dole v popisu videa, je jednoduchý prompt, kam můžete zadat v angličtině, co chcete vygenerovat. Po nějaké době, může to být i docela dlouhá doba, dostanete šestisekundové video.
A to je celé.
Občas na vás vyskočí žádost o registraci. QR kód žádá o registraci WeChatem. Předpokládám, že většina z vás nemá WeChat ani čínský bankovní účet, takže na to klidně zapomeňte.
Registrace s telefonním číslem vypadá, jakože by měla fungovat po celém světě, i v Česku a na Slovensku, ale nefunguje. Vyzkoušeno za vás. Nefunguje mně, a nefunguje ani jiným uživatelům, kteří se s tím svěřili online. Máte-li nějaké telefonní číslo navíc, které se nebojíte poslat na nějaký čínský server, klidně si to zkuste sami a dejte vědět, jestli jste uspěli.
Zatím se asi smíříme s verzí zdarma bez registrace.
I po několika dnech a několika vypnutích počítače stále existuje záložka Moje, kde jsou mnou promptovaná videa. I přesto si asi video hned po vytvoření stáhněte, protože nikdo neví, jak dlouho to takhle bude fungovat.
Minimax se chlubí i Discordem, ale po letmém proběhnutí všech kanálů můžu říct, že na něm nic moc není, jen si tam sami uživatelé povídají a ukazují si svoje výtvory… A dneska se to změnilo, už tu jsou nějaké oficiální příspěvky a ukázky… Ale generovat tu zatím asi nic nejde, rozhodně ne video.
Minimax má i mobilní apku, ale… Na Android to chce rovnou stáhnout apk soubor, což znamená, že to není aplikace oficiálně z Google Play, ale aplikace třetí strany. To vám musím důrazně nedoporučit. Takové věci se neinstalují, ledaže té třetí straně věříte a nevadí vám, že převezme kontrolu nad vaším telefonem.
Apple Store se rovnou z odkazu nechce načíst, hledám manuálně a… moc si toho tady nepřečtu. Já si rozhodně nic takového do telefonu instalovat nehodlám.

Všechna videa se generují během několika minut, a splňují to co bylo v promptu. Nejhůř dopadl asi tady pan samuraj, nevím, jestli je to nějaký čínský protest proti japonským tradicím, ale myslím, že sek katanou do skleněné lahve si asi většina z nás představuje jinak. Ale tenhle prompt je taková moje zkouška dospělosti pro txt2vid generátory, ještě to žádný z nich nedokázal správně.
Nejspíš bude existovat i nějaký filtr na nevhodné prompty, protože můj „drone shot“ tedy záběr z dronu neprošel. Ani po smazání slova „shot“ což je nejen záběr, ale taky výstřel, ani po smazání slova „drone,“ i když na něm nevidím nic nebezpečného. Pokud se teda zrovna nenacházíte na nějaké speciální vojenské operaci na území cizí země, kde nemáte co dělat…Z
Všechno ostatní vypadá velmi dobře. Z Discordu tu mám stažená i videa jiných uživatelů, která ukazují různé fantastické a anime scény, a není si moc na co stěžovat.

Minimax generuje videa vysoké kvality, za která všude jinde budete platit nemalé peníze. Videa mají rozlišení 1280×720 pixelů a 25 snímků za sekundu.
Prostředí je zatím velice jednoduché, jediné co můžete udělat je napsat textový prompt a čekat. Počet videí není nijak omezený, generujte, co hrdlo ráčí.
Dá se předpokládat, že tohle se asi rychle změní, tahle taktika se tu letos objevila už několikrát. Otevře se generátor videí, celý svět je nadšen, pár dnů si to všichni zkouší zadarmo, pak se tahle možnost uzavře, je nutné se registrovat, počet videí zdarma je omezen na několik až nula. A začnou přibývat další funkce a možnosti.
Do Minimaxu se vám asi zatím zaregistrovat nepodaří, ani pokud na to máte odvahu. Ale dnešní změny na Discordu vypadají, že se na vylepšeních pracuje a můžeme očekávat rychlé změny.
Užijte si tedy generování, dokud to jde.