AI

Tady AI

Pomoc!

Odkazy v článku odkazují na příslušnou část videa. Při čtení můžete otevřít video pro “náhled” přesně v tom čase, ke kterému text odkazuje.

Potřebuju vaši pomoc! A nechci pomoc zadarmo…
Už víc jak rok tu ode mě máte videa o zajímavých nástrojích generativní umělé inteligence, zadarmo a pro vaše pobavení. Tentokrát vás chci poprosit, jestli můžete věnovat asi tak deset minut svého času, a zkusit mi pomoct vyhrát soutěž.
Potřebuju, abyste pro mě hlasovali v soutěži o nej AI video. Není to bez práce, bude potřeba si zřídit účet na CivitAI, což je platforma pro open-source nástroje obrázkové a video AI. Celý web je v angličtině a moje videa jsou taky v angličtině. Ale… jako odměnu dostanete, kromě dobrého pocitu, několik dalších věcí:
– Slib, že videa budete moct shlédnout s českými titulky, protože překládat je tak trochu ztrácí smysl.
– Návody na to, jak vyrobit hudební video klip od začátku až do konce, s vlastním hlasem, ačkoli jste naprostí tragédi a absolutně nejste schopni zpívat, jako třeba já. A moje angličtina taky není tak dobrá, jako můžete slyšet v písničce, za to všechno může umělá inteligence.
– A pochopitelně pokud by se mi poštěstilo vyhrát, tak všechny získané kredity na všechny nástroje povedou k okamžitému zrecenzování a nadměrnému používání takového nástroje… a ty vyhrané peníze nakonec taky, protože víc peněz pro mě znamená víc času na tvorbu videí pro vás.

Takže je to win-win pro vás i pro mě. Aby to bylo „win“ i v soutěži, dejte mi prosím lajk, srdíčko, smajlíka nebo jakoukoli jinou obrázkovou zpětnou vazbu pod video. O vítězích bude rozhodovat celá komise živých lidí, z nichž mnozí jsou sami Youtubeři, kteří dělají videa o AI, ale budou brát ohled na lajky pod videem.

Celá soutěž se jmenuje Project Odyssey, a chce ukázat, jaké jsou současné možnosti tvoření videa pomocí umělé inteligence. Sponzory soutěže jsou některé nejznámější subjekty v generativní AI, kromě CivitAI je to taky Suno, LeonardoAI, ElevenLabs, LumaAI, a další firmy. Ceny jsou nejen peněžní, ale také formou předplatného nebo kreditů na tyhle nejpopulárnější a nejmocnější AI nástroje.
Hlasovat můžete už teď, hlasování končí 21. července 2024 a vítězové budou vyhlášeni 29. července.

Pokud byste mi tedy chtěli pomoct, a přeneseně sobě, jako zájemcům o má budoucí videa, tady je návod, jak hlasovat.
Nemáte-li účet na CivitAI, založte si ho na https://civitai.com/login
Můžete se přihlásit pomocí emailu, Google účtu, ale i Discord, Reddit nebo Github účtu. To zvládnete jistě i bez mé pomoci.
Pro má videa hlasujte na odkazech, které najdete v popisu videa a také na webu, kde je celý slovní přepis tohoto videa:
Barkonos Holiday
I Don’t Know

Obě videa mají anglický zvuk, bez kterého nedávají smysl. Pokud umíte anglicky. Zvuk je automaticky vypnutý a zapíná se ikonkou videa vpravo dole ve videu. Já vím, že nejste natvrdlí, ale už mi pár lidí snažících se na na mobilu brečelo do zpráv, že neslyší.
První dovolenkové video je plné slovně-obrazových hříček v angličtině. Těm, kteří neovládají mluvenou angličtinu tak dobře se omlouvám, ale brzo uploaduju video na Youtube i s českými titulky a případnými poznámkami překladatele.
Druhé video je hudební video, celá píseň včetně textu je vygenerovaná, hlas zpěváka je poté vypreparován a nahrazen hlasem mým, který ve videu umí skvěle anglicky a umí zpívat. Obojí je zcela mimo mé možnosti, tedy plně umělé a plně inteligentní. Navíc video obsahuje opravdový zvuk kanadské husy, který zní jako věta „I don’t know“ v angličtině, tedy je to taková animálně-slovní hříčka.

A to všechno vás s radostí naučím dělat. Čím víc smajlíků přidáte, tím víc budu vědět, že to chcete umět.
Jo, a to jste věděli, že když jste na CivitAI registrovaní, tak že vidíte všechny náhledy na modely pro generování, tedy i ty co jsou dostupné až od 18 let a rozhodně je nemůžu odkrýt v tomhle videu? No, tak vidíte, že je ten účet aspoň k něčemu užitečný!
Příště teda asi něco k těm generovaným videím, chcete?